Heeft Ham nood aan extra sociale woningen?

Op 22 april 2016, over deze onderwerpen: Welzijn & gezondheidszorg, Wonen en ruimtelijke ordening

Het antwoord hierop is duidelijk: momenteel niet. Uit de cijfers van de Kantonnale Bouwmaatschappij van Beringen blijkt dat de gemiddelde wachttijd voor een sociale woning in Ham toegewezen in 2015 het kortste is van de hele regio.

Zo is deze wachttijd in Leopoldsburg en Tessenderlo ongeveer 1,5 jaar langer dan in Ham. Voor Heusden-Zolder is dit zelf meer dan 2 jaar langer.

Het resultaat hiervan is dat Ham momenteel een aanzuigeffect heeft waardoor inwoners van andere gemeente naar Ham komen voor een sociale woning.

Voor 2016 zal deze situatie niet anders zijn, aangezien men nog volop sociale woningen aan het bijbouwen zijn in Ham. Ook voor de toekomst zijn er in Allerheiligenberg en RUP achter de Lidl nog ruim voldoende kavels voorzien voor toekomstige sociale woningen.

Een mooi voorbeeld van het huidige beleid zijn de sociale seniorenwoningen achter het Kristoffelheem. Men krijgt de serviceflats van het OCMW niet verhuurd, en toch is men al aan het bijbouwen wat een overaanbod creëert.

Samengevat kunnen we zeggen dat N-VA Ham vindt dat er momenteel voldoende sociale woningen zijn in Ham, maar dat we dit in de toekomst moeten blijven opvolgen.

Als blijkt dat er bijkomende nood is aan sociale woningen die niet opgevangen kan worden via het sociale verhuurkantoor, er kan worden bijgebouwd.

Raf Weltens
Gemeenteraadslid N-VA Ham

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is