Geruchten Beringse verbrandingsoven wekken onrust in Ham

Op 11 oktober 2012

Tijdens onze huis aan huis bezoeken werden we meermaals aangesproken over de mogelijke verbrandingsoven in Beringen, ook tijdens het debat op Radio Ham was kwam deze ter sprake. N-VA Ham deed navraag en wenst bij deze enige duidelijkheid te scheppen.

Onze collega’s van N-VA Beringen laten weten dat zij het dossier op de voet volgen, maar dat het momenteel nog niet aan de orde is. Wij nemen samen met hen dan ook een afwachtende maar alerte houding in.”, stelt N-VA Ham afdelingsvoorzitter Davy Schroyen na overleg met zijn Beringse collega-voorzitter Werner Janssen. Er zijn momenteel drie inplantingsmogelijkheden, Beringen, Houthalen of Genk. Ondanks hardnekkige geruchten zijn er nog geen definitieve beslissingen gevallen. De beschikbare informatie is ook bijzonder vaag. “Zonder te weten om welk type oven het gaat, de hoeveelheden en soort afval, de gevolgen voor de mobiliteit… Kan het Albertkanaal gebruikt worden voor vervoer of niet… Is het onmogelijk om een gefundeerd standpunt in te nemen. Onze collega’s uit Beringen hebben een bezoek gebracht aan Stockholm waar een technologisch wonder van een oven staat met verwaarloosbare uitstoot die tegelijk de openbare diensten verwarmd… Prijziger waarschijnlijk maar dat is heel iets anders dan het traditionele beeld van een verbrandingsoven natuurlijk….”.

Kortweg: N-VA Ham is zich bewust van de mogelijke verbrandingsoven maar op dit moment is het koffiedik kijken. We blijven echter wel deze materie verder op volgen en de Hamse bevolking zo snel mogelijk informeren over eventuele vorderingen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is