Ik ben nogal controversieel

Op 24 januari 2014

Opvallend is toch dat de inwoners van Ham een hoger waarderingscijfer geven aan de hele bestuursploeg dan aan de burgemeester zelf. "Dat is normaal", oordeelt De Vis. "Ik ben nogal controversieel, ik durf mijn mening zeggen, ook als het botst. Al vind ik dat ik vaak heel gematigd ben. Ik zou eigenlijk nog veel duidelijker willen zijn."

Wat moet de gemeente prioritair aanpakken? Op die vraag wijzen de Hammenaren vooral naar de herinrichting van de rijksweg. "Als het aan mij lag, waren we al lang begonnen", sakkert De Vis. "In augustus kunnen de werken eindelijk starten. De onteigeningen zijn aan de gang. Het hele traject van 5 km wordt in verschillende fases aangepakt. We beginnen aan de brug over het Albertkanaal in Kwaadmechelen.

N-VA-fractieleider Farid Van Geldorp stelt vast dat de tevredenheid over de burgemeester is afgenomen. Vreemd, want hij behaalde nog een mooi verkiezingsresultaat. "Volgens mij hadden de mensen liever een andere coalitie gekregen dan CD&V-Open VLD", zegt Van Geldorp. "Intussen werden nogal wat belastingen verhoogd en de beslissing om van de Lindestraat een doorgangsweg naar Balen te maken, zint veel mensen niet. Ook het negatief advies voor de komst van Albert Heijn is onbegrijpelijk."

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is