Infoavond N141 groot succes

Op 4 juli 2013

 Infoavond N141

Op woensdag 3 juli 2013 hield N-VA Ham in de Zille te Ham een druk bijgewoonde infoavond over de heraanleg van de hoofdstraat in Ham (Kwaadmechelen).
Tientallen gezinnen lieten zich door Burgerlijk-Ingenieur Architect Tom Vleugels, tevens N-VA gemeenteraadslid, inlichten over de geplande werken en de gevolgen hiervan voor de getroffen bewoners.

Na afloop waren er veel verzoeken om de plannen te mogen inkijken en vragen over het indienen van bezwaarschriften.
Kortom, een interessante avond voor de betrokken bewoners die voor het eerst een volledig en correct beeld kregen van de werken – eigenlijk een taak voor het gemeentebestuur dat hier tekort schiet in zijn informatieopdracht.

Door de werken wordt de hoofdstraat opengelegd van aan de brug tot aan het kruispunt met de Nieuwstraat, wat een grote impact zal hebben op de bewoners van de huizen langs deze baan.

Voor de plaatselijke handelaars zou de hinder niet alleen tijdens de werken groot kunnen zijn, maar ook nog lang na afloop van de werken kunnen aanhouden vanwege de geplande wijzigingen aan de beschikbare parkeerruimte.

Wie echter het meest getroffen wordt zijn de bewoners van de Lindenstraat. Hun rustige straat wil de gemeente omvormen tot een drukke doorgangsweg voor alle verkeer richting Balen.

N-VA Ham heeft de verkeersstroom richting Balen gemeten en kan enkel maar besluiten dat de geplande werken een ramp zouden zijn voor de bewoners van de Lindenstraat.

Het is echter nog niet zo ver en als het aan N-VA Ham ligt zullen deze plannen worden gewijzigd want er zijn alternatieve oplossingen om de hinder sterk te beperken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is