Spijtig dat de winnaars niet samen zullen regeren in Ham

Op 14 oktober 2012

Met 19,4 % van de stemmen haalt N-VA Ham bij zijn eerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen ineens vier zetels. “Ik zie onze afdeling dan ook als een van de winnaars van de lokale verkiezingen. We delen die winnaarsplaats met CD&V die ondanks de politieke omstandigheden toch hun zetelaantal heeft kunnen behouden”, zegt afdelingsvoorzitter Davy Schroyen. Lijstduwer Tom Vleugels vult aan met een bedenking over de coalitie onderhandelingen die minder positief eindigden voor N-VA Ham: “Wij hebben zoals beloofd het zakelijk gehouden en gegaan voor een optimaal gemeentebestuur. Ons voorstel voor functieverdeling was gebaseerd op een puntensysteem dat wetenschappelijk onderbouwd was. Objectief, eerlijk en luisterend naar de stem van de kiezer.

Uiteindelijk besloot CD&V toch samen te gaan met Open Vld, ondanks het feit zij na een ongekend intensieve campagne met een zetel minder dan vorig jaar uit de verkiezingsstrijd kwamen. “Spijtig maar het is nu zo”, zegt lijsttrekker Peter Naegels, “We hadden op voorhand redelijk duidelijk onze eisen gezet. Transparantie over de uitbetaalde vergoedingen bijvoorbeeld. We wisten dat dat bij de traditionele partijen moeilijk lag.”

In het algemeen is N-VA Ham echter tevreden over de uitslag “Van 0 naar 4 zetels en de grootste in het kanton Beringen met 1 op de 4 stemmen. Niet slecht voor een beginnende afdeling. Binnen 6 jaar staan wij met een versterkte ploeg opnieuw klaar. Tot dan zullen we de huidige meerderheid consequent het vuur aan de schenen leggen”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is